dissabte, 8 de març del 2014

El que es diu cosir, cosir...

... no cuso gaire, no!

Hola! Feia molt de temps que no feia una entrada però és que no he fet gaires coses cosides, retallades, grapades o enganxades que siguin dignes de menció.

Estic fent un parell de cosetes, però encara no les he enllestit. El que sí que us puc ensenyar és la Vella Quaresma que hem fet a casa entre tots. La setmana passada vam comprar un conte de la Vella Quaresma i em demana que li llegeixi gairebé cada nit. A més, ahir es veu que també va arribar la Vella Quaresma a l'escola, de manera que estem una mica monotemàtics aquesta setmana. Aquest és el conte que li vam comprar, m'encanten les il·lustracions que té, les frases són molt curtes i en lletra de pal i lletra lligada. I a més, al final del conte s'hi explica el conte. M'encanta!


Aquesta és la nostra Vella Quaresma :D


Com que és una mica gran, la vaig retallar tota jo... cap, camisa, faldilla i les set cames. L'Ïu s'ha encarregat de pintar-la. El mocador del cap el va decorar amb punta triturada de plastidecor.



Per la camisa primer vam treballar amb ceres fent línies horitzontals i verticals per aconseguir una camisa de quadrets, i després la va acabar de pintar amb ceres... bé, la vaig acabar jo perquè se'n va cansar una mica. I el bacallà el va pintar tot ell, primer el va pintar de color negre i després de color blanc i... màgia!!! vam trobar el color gris ;)



La faldilla la va pintar amb pintura.



I, per acabar, les set cames amb les set sabates, botes o sabatilles. Aquí sí que vam pintar una mica més el Gerard i jo, perquè portava tanta estona pintant que li vam haver de donar un cop de mà.



I avui, que ja s'havia assecat la pintura i el vernís, l'hem muntat, l'hem penjat a la paret i li hem arrencat la primera cama!


És la primera vegada que fem una Vella Quaresma a casa, però recordo que a l'escola sí que la féiem... i vosaltres què? N'heu fet alguna? N'havíeu sentit a parlar? M'he trobat amb gent que ni tan sols n'havia sentit a parlar!!! O.O

Bon cap de setmana!!!

2 comentaris:

  1. serra la vella
    un plat d'escudella
    serra la velló...
    un plat d'escudellóoooooo

    ResponElimina
  2. Què bonic! No ho havia sentit mai!!! :D

    ResponElimina