dijous, 22 de novembre de 2012

He tapissat!!!

Mira, m'ha agafat per aquí i ha sigut un dit i fet, aquestes coses que no passen mai...

Ahir mentre tornava en tren de Barcelona se'm va acudir retapissar la banqueta del piano que estava més aviat feta caldo. Resulta que és un dels llocs predilectes de la Mitxi i la Burri (les nostres gates) i així com mai havien rascat res, absolutament res, doncs mira, aquesta banqueta els va fer gràcia. Vaig acabar deixant de fer-la anar, bàsicament quan vaig veure que no tenia temps de seguir amb el piano (que tinc intenció de reprendre quan tingui una mica més de temps... no sé, quan em jubili??! T_T) i estava tan i tan rascada que al final la vaig desar al garatge, perquè, francament, feia lleig i em posava de mala lluna.

Doncs ahir, potser inspirada per la faringitis galopant que em va envair el diumenge ja de bon matí ¬¬, se'm va acudir que no havia de ser massa difícil retapissar-la. I pel que es veu ja ho vaig acabar de decidir tot en aquell mateix moment, la roba plastificada que faria anar, etc. etc.... saps quan penses que vols fer una cosa, però estàs cansada, mocosa, amb ganes d'arribar a casa, beure't alguna cosa calenta i mirar una estona la tele... i després et poses a fer qualsevol altra cosa en comptes de descansar?


Separem la part del seient de la banqueta, no perdeu els cargols ;) :


Treiem totes les grapes del tapissat anterior, jo ho vaig fer amb un tornavís plà molt petit.


Dobleguem la tela a les quatre cantonades i les assegurem amb una grapa per fixar com anirà la tela de manera definitiva i poder treballar tranquil.lament:


I anem fent... tibeu bé perquè no faci bossa a cap lloc.


Després d'haver grapat tota la tela, encara hi vaig afegir una cinta negra trenada (d'aquelles de motxilla) i també la vaig grapar resseguint tot el marge, per assegurar encara una mica més.


Et voilà... no és la bomba, però té una altra cara... l'únic és que no sé on posar-la pel cony de gats...

Aquí la banqueta i al fons... no cal que us ho digui, no?


Només vaig necessitar:
- roba plastificada (la suficient com per forrar la banqueta i grapar-la per dins)
- un tornavís plà molt fi per treure les cinquanta-mil grapes del tapissat antic (quina bogeria!)
- unes tenalles
- una grapadora
- grapes
- un martellet, per si alguna grapa li havia costat d'entrar, que normalment no...

Apa, doncs, si teniu alguna cosa a casa tan feta caldo com aquesta banqueta, que sapigueu que la podeu tenir com nova en poc temps i invertint-hi no massa diners... a veure, no és un resultat professional, però l'altra opció eren les escombraries, de manera que no està malament...

Per cert, sé que no em passejo molt per la resta de blocs, abans ho feia més, però en aquests moments tinc més aviat poc temps per dedicar a aquestes cosetes, per això us agraeixo molt els vostres comentaris... moltes gràcies!!! Jo també us segueixo en la mesura del que puc!

Una abraçada!

2 comentaris:

  1. J aveig que si ens ho proposem tot pot ser possible! m'encanta la tela que has utilitzat pel tapissat!

    ResponElimina
  2. Em sembla que el gat és el primer impressionat amb la feina que has fet jejejeje !! Estem en una època que reciclar és molt bona idea i a més t'ha quedat genial !!

    ResponElimina